Početna Konkursi Rezultati na konkursima Rezultati literarnog konkursa “Miris dunje na ormaru”

Rezultati literarnog konkursa “Miris dunje na ormaru”

2239
0

Poštovana deco, roditelji i mentori došao je trenutak da objavimo imena najboljih na literarnom konkursu “Miris dunje na ormaru” koji je raspisao sajt MojeDete. Sručni žiri ponovo je imao težak zadatak jer je pristigao veliki broj zaista kvalitetnih radova. I pre nego što pročitate ko su pobednici imam potrebu da se zahvalim svim učesnicima, roditeljima, mentorima, stručnom žiriju, Kreativnom centru koji je darivao knjige za najbolje, i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj konkurs realizuje.

Ovo su naši pobednici:

Stariji razredi za najbolju pesmu:

 1. Ahmed Halilbašić;
  2. Indira Halilović;
  3. Haris Halilbašić.

Stariji razredi za najbolju priču:

 1. Jelena Petrović;
  2. Uroš Tirnanić;
  3. Teodora Savić.

Mlađi razredi za najbolju pesmu

 1. Теа Stojković;
  2. Marija Ivković;
  3. Edina Grabovica.

S obzirom na to da su učenici mlađih razreda asocijacije i imaginaciju koju budi miris dunje najviše uobličili stihovima, žiri je načinio izuzetak od unapred postavljenog plana i u ovoj kategoriji nagradio učenicu Lilu Stojanović koja je zadatoj temi prišla jednim pomalo širim putem (a potpuno u saglasju sa dečjom ćudi), putem posutim jesenjim lišćem.

Komentar žirija

Talentovana i divna deco, ukrcavši se u voz vašeg detinjstva, vođeni mirisom dunje sa ormara, proputovali smo carstvom Parisa i Afrodite, dvorištima vaših baka i deka, često zastajući u nekoj od tih starih, a toplih kuća da bismo se ogrejali ljubavlju koja buja iz vaših stihova i rečenica.

Žuta dunja kao simbol detinjstva, prijateljstva, čežnje, nostalgije i boli, kako ste sami spoznali, zaista veže naša srca. Ta topla uspomena na dane koji „i danas najljepše u srcu zamirišu“ zajednička je svima nama.  Pišući o dunji (i Dunji) naš mali kružok obogatili ste imenima mladih talenata koji uz svoje nastavnike i roditelje u pravom smeru, ka istinskim vrednostima razvijaju svoj talenat, maštu i emocionalnost. Učenici sa čijim stvaralaštvom smo se upoznali putem prethodnog konkursa takođe su pokazali još jedan korak napred u pogledu stila i misaonosti.

Hvala vam što ste mesec dunje obojili svojim milim uspomenama!

Mirjana Bojanic Ćirković, doktor filoloških nauka
Slavica Bjelić, profesor razredne nastave

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here