Početna Konkursi Rezultati na konkursima Rezultati literarnog konkursa “Podeli dar”

Rezultati literarnog konkursa “Podeli dar”

2433
0
podeli dar

Poštovana deco, roditelji i mentori došao je trenutak da objavimo imena najboljih na prvom literarnom konkursu koji je raspisao sajt mojedete.info. Moram vam reći da sručni žiri nije imao lak zadatak jer je pristiglo nešto više od 80 izuzetno kvalitetnih radova. I pre nego što pročitate ko su pobednici imam potrebu da se zahvalim svim učesnicima, roditeljima, mentorima, stručnom žiriju, Kreativnom centru koji je darivao knjige za najbolje, i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj konkurs realizuje.

Ovo su naši pobednici:

Mlađi razredi (1-4.):

Prvo mesto dele:
Jovan Rajović (Džep uspomena) i
Jana Dimitrijević (Moje uspomene);
Drugo mesto dele:
Sofija Aleksić (Porodica) i
Aleksandra Jović (Jabuke);
Treće mesto dele:
Nikolina Milenković (Moja maca) i
Gala Simonović (Mali pingvin).

Stariji razredi (5-8.)

Prvo mesto dele:
Muhamed Duraković (U čast učiteljici) i
Uroš Tirnanić (Knjige su u modi);
Drugo mesto dele:
Haris Halilbašić (Vanzemaljac) i
Ahmed Halilbašić (Ogledalo);
Treće mesto:
Vladana Rajković (Sitnice mi boje život).

O septembarskim darovima

O inspirativnosti konkursa Podeli dar govore upravo darovi koje su učenici osnovnih škola podelili jedni drugima, ali i nama odraslima, poručujući da je život igra, bajka, ali i sastavnica važnih događaja koji su deo odrastanja; da su njegove najveće vrednosti ljubav i poštovanje prema bližnjima, prirodi, zavičaju i celoj planeti; da su knjige i dalje u modi i da je čitanje i razgovor o pročitanom najbolji put za sticanje znanja i razvijanje ljubavi i empatije. Ovo su ujedno najčešće teme radova-darova koji su učestvovali u septembarskom literarnom konkursu sajta www.mojedete.info.

Više od 80 literarnih radova svedoči ne samo o talentu i, za osnovnoškolski uzrast izbrušenom stilu autora, već i o tome da oni na kojima svet ostaje usvajaju i neguju ispravne duhovne vrednosti. Tome, kako su sami autori-darivaoci istakli, najviše su doprineli roditelji, braća, sestre i nastavnici koji su i glavni likovi većine radova na ovom konkursu. Ove pesme i priče navele su nas odrasle da još jednom promislimo onu čuvenu krilaticu „Deca su ukras sveta!“ Deca su i ukras sveta, ali, pre svega, njegovi najbolji tumači. Svaki „dar“ u prilog je ovome. Čestitamo svim učesnicima konkursa na kvalitetu radova i zahvaljujemo zbog nesebičnosti (i odlučnosti!) da podele svoj dar. Ujedno pozivamo sve učenike da svoje ideje, kreativnost i talenat pretoče u stihove ili rečenice i da svojim radovima poslatim sajtu www.mojedete.info doprinesu misiji negovanja našeg jezika, književnosti i kulture.

Mirjana Bojanic Ćirković, doktor filoloških nauka
Slavica Bjelić, profesor razredne nastave

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here