Početna Kuhinjica Ishrana dece Saveti za povećanje apetita kod dece i odraslih

Saveti za povećanje apetita kod dece i odraslih

2460
0

Kako bi povećali apetit potrebno je ozbiljno korigovati način ishrane. Potrebno je imati minimum 5 obroka dnevno a pritom se ne sme preskakati ni jedan od njih, jer za cilj imamo da ubrzamo metabolizam, a kao posledica doći će i povećanja apetita.

Potrebno je između ostalog piti dovoljnu količinu vode i izbegavati zaslađene sokove i gazirana pića.

Sport ili fizička aktivnost pomoći će organizamu da utroši suvišne kalorije i na taj način će potrebna za hranom još vise rasti. Treba imati što više aktivnosti u toku dana, kretati se i baviti nečim što će povećati potrošnju energije.

Možete početi da uzimate kompleks B vitamina jer on osim što dobro utiče na kosu i nokte povećava i apetit. Umesto lekova možete unositi ishranom namirnice sa većom količinom B vitamina kao što je recimo pivski kvasac, jaja, meso itd. Pored B vitamina dobro je unositi i cink jer nedostatak cinka može da izazove nedostatak apetita. Pošto ljudi koji imaju slab apetit već dugo vremena jedu malu količinu hrane, želudac se suzio i nema mesta da primi veću količinu hrane, piše magazin Za Muškarce.

Treba ubaciti testo u ishranu jer ono utiče na povećanje želudca. Od začina, cimet je odličan za povećanje apetita pa ga možete dodavati na svu slatku hranu. Unosite veće količine salate, naročito lisnate jer će stimulisati želudac da vari i želećete još. Nemojte piti vodu pre i u toku obroka jer daje ona daje lažni osećaj sitosti i usporava varenje. Jedite pre odlaska u krevet i spavajte dovoljno jer ćete tako stimulisati porast apetita.

Časa vina pre obroka mnogim ljudima probudi apetit pa možete pokušati i to. Deca naravno neće koristiti vino, za njih su idealni čajevi za otvaranje apetita. Jedan od čajeva koji može pomoći da vašem detetu a i vama povećate apetit je čaj od nane (peperminta).

Čaša voćnog soka posle obroka će povećati nivo insulina i posle kratkog vremena će se javiti nagli pad šećera u krvi što će probuditi glad.

Slatkiše jedite isključivo posle obroka jer oni najbolje ubijaju apetit ako se jedu pre obroka.

Ukoliko ništa od ovih kućnih varijanti ne pomogne, svakako se trebate obratiti za pomoć lekaru pa da vidite šta vam on može preporučiti za povećanje apetita.

Ako se odlučite za neke od preparata za podizanje apetita, prvo se posavetujte sa stručnim licem. Izbegavajte da stvari radite na svoju ruku pre nego što dobijete potvrdu lekara ili pedijatra u koliko je u pitanju apetit vašeg deteta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here