Početna Porodica Tatin i mamin kutak Septembar je idealan mesec za odmor sa decom

Septembar je idealan mesec za odmor sa decom

1808
0
odmor-sa-decom

Dugo i toplo leto je na izmaku, poslovi se privode kraju, a vaša deca su mala i još ne kreću u školu. Potreban vam je odmor, avantura ili jednostavno mesto na kom možete sa porodicom provesti kvalitetno vreme u druženju i smehu. Ukoliko nemate dovoljno vremena da se otisnete na neku morsku obalu ili niste sigurni u putovanje na duže staze sa svojim mališanima, evo zbog čega je planina u septembru idealna za odmor sa decom.

Na planinama nema vrućine

Odlazak na planinu u bilo koje doba leta predstavlja pravu odluku. To je savršeno rešenje za beg od gradske gužve i vrućine, posebno ako se opredelite za netaknutu prirodu i odmor u nekom zelenom raju. Septembar je idealan na planini, ali i dobar mesec za putovanje. Svima će biti lepše u autu, kao i na povremenim pauzama na putu ukoliko napolju nije preko 35 julskih stepeni. Pored prijatne temperature ne treba zaboraviti ni sve blagodeti planinskog vazduha za zdravlje i dece i odraslih.

Septembar = manje gužve

Sa prvim septembrom i početkom školske godine smanje se gužve u odmaralištima, hotelima, ali i u međugradskom saobraćaju. Svi su se sa odmora već vratili, te je putovanje manje stresno. Ukoliko se odlučite za neko planinsko odmaralište sa bazenom poput Budimlija resort u podnožju Gučeva, budite sigurni da će biti dovoljno mesta za uživanje kraj vode. Na idealnoj temperaturi, okruženi zelenilom i ispunjeni mirom, u potpunosti ćete se rasteretiti i osloboditi stresa. Dovoljno je da se opružite na ležaljci posle dugog plivanja ili jednostavno uživate u veseloj igri svoje dece u mini akvaparku. Bekstvo od gužve u gradu biće savršeno.

Septembar = niže cene

Finansije nisu mali faktor kada se donosi odluka o porodičnom odmoru. Mnoge porodice se opredeljuju za letovanje u septembru upravo zbog toga što se ono uklapa u kućni budžet. Odmor van sezone je tako, uz druge navedene prednosti, adekvatan izbor roditelja sa malom decom. U Srbiji postoji mnogo lepih odmarališta i hotelskih kompleksa sa bogatim sadržajem za odrasle i za decu koja u septembru nude povoljnije i niže cene za svoje aranžmane. U Budimlija resort-u tako možete provesti pravi avanturistički, a opet opušten porodični vikend, i to za samo 99 evra. Skoro svi vikendi u septembru su ovom zelenom raju već rezervisani, što potvrđuje još jednom koliko je ovo mesto idealno za vašu porodičnu avanturu.

odmor-sa-decom-budimlija

Kakav odmor nudi Budimlija resort?

Ako vam je potreban mir i tišina, duge šetnje u prirodnom raju, a opet želite da vaša deca uživaju u igrama bez granica, Budimlija resort je pravo mesto za vas. Brz i stresan tempo koji nameće život u gradu ne dopušta našoj deci da rastu u skladu sa prirodom. Neretko se događa da neke od domaćih životinja vide samo u slikovnicama ili udžbeniku, a da na drvo ne umeju da se popnu. U ovoj oazi zdravlja u podnožju Gučeva nadomak Loznice deca mogu trčati, plivati, jahati ponija, videti vodopad, penjati se po steni, ali i uživati u mađioničarskim trikovima i različitom kreativnom programu za najmlađe. Različite igre, bioskop, opservatorija, igranje na životinjskoj farmi ili prve lekcije iz borilačkih veština – vaši mali radoznalci mogu raditi sve što im padne na pamet.

Možda baš ovde prvi put u životu jašu ponija ili vide vijetnamsko prase. Na farmi mogu trčati okruženi kokoškama, guskama ili ovcama i kozama. Zar to nije pravi način da se provede vreme u prirodi?

Avantura počinje u detinjstvu

Za porodice koje vole aktivan odmor u prirodi pravu radost učiniće avantura park sa raznovrsnim sadržajima. Ne morate biti profesionalac u penjanju i planinarenju da biste isprobali slobodno penjanje uz stenu u ovom parku. Stena je visoka oko 5 metara i pogodna je za prvi uspon amatera. Odrasli se mogu spustiti i zip lajnom i pokrenuti kod svoje dece avanturistički duh. Zip lajn u šumi nadomak vile proteže se s jednog brda na drugo u dužini od 100 metara. U jednom delu se prelazi i preko potoka, a prave avanturiste će obradovati i to što je sajla u jednoj deonici na visini od 10 metara. Za one koji više vole da ostanu na zemlji tu je streličarstvo, a zaljubljenici u vodu imaju bazen i mini akvapark.

bazen-odmor-sa-decom

Vodopad Skakavac donosi sreću u ljubavi

Šetnje kroz šume Budimlije imaju isceljujuće dejstvo i pravi su podsetnik koliko je priroda čudesna. Postoji sedam zadivljujućih pešačkih staza kojima nećete šetati samo kroz prirodu, već istoriju ovog kraja. Možete stići do vodopada Skakavac, predivno mesto za koje meštani veruju da donosi sreću u ljubavi. Prema predanju stanovnika ovog kraja, u davna vremena mir kraj ove vode privlačio je mnoge parove. Oni koji bi sedeli zagrljeni uz žubor potoka imali su kasnije dugu ljubav i blagostanje i sreću u životu. Do vodopada je danas lako doći, laganom šetnjom i praćenjem putokaza kroz šumu.

Osim do vodopada Skakavac, lakim pešačkim stazama može se stići do seoskog domaćinstva gde se mogu jahati konji. Dok se šetate Hajdučkom stazom možete čuti od vodiča mnogo o hajducima, dok prolazite Hrastovom šumom saznaćete nešto više o stoletnom hrastu i značaju ovog drveta u slovenskoj mitologiji.

Odmor za dušu i telo

Posle dugih šetnji ili osveženja pokraj bazena, cela porodica može uživati u preukusnoj hrani i opustiti se pred kraj dana u udobnim apartmanima. Domaća jela i bogata kuhinja ovog kraja probudiće vaša čula, a svež i opijajući planinski vazduh će vas uspavati i stvarno odmoriti posle aktivnog dana.

Jedan vikend je malo za uživanje u ovoj lepoti. Zdrav san, bogata ishrana i kvalitetno ispunjeno vreme napuniće vas energijom i elanom za čitavu godinu. Deca će biti zdravija, puna utisaka i doživljaja. Pritom, ne treba zaboraviti da neće biti izložena jakom suncu i nervozna zbog vrućine. Šetanje kroz šumu će preporoditi vašu dušu, a učiniće mnogo toga dobrog i za vaše telo. U ovakvom okruženju, podstaknuti na avanturu, podsetićete se zbog čega je važno odmoriti se i kvalitetno provesti vreme sa najdražima. Na kraju, ne zanemarimo i to da ova porodična sreća neće biti kobna ni po kućni budžet. Jednom kada se prepustite ovom biseru prirode, sigurno ćete mu se vratiti ponovo.

Prethodni članakOsmijeh za sve prilike – Haris Halilbašić (7. razred)
Sledeći članakNe postoje nedostižni snovi – Tijana Našpalić svojim postignućima to dokazuje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here