Početna Zabava Slobodno vreme Sportski rođendan kao najoriginalniji način proslave detetovog rođendana

Sportski rođendan kao najoriginalniji način proslave detetovog rođendana

783
0

Sportski rođendani su jedan od najboljih načina da vaše dete proslavi svoj najvažniji dan i to iz nekoliko razloga.

Sportski rođendani su dinamičniji, zabavniji i sadržajniji od drugih tipova proslave ili proslave rođendana u dečijoj igraonici.

Zašto da izaberete baš sportski rođendan?

Sportski rođendani su originalan i veoma kreativan način za proslavu rođendana. za razliku od klasičnih proslava u igraonicama, gde su deca prepuštena sama sebi u osmišljavanju igre, sportski rođendani se zanivaju na konstantnoj animaciji dece uz animaciju licenciranih trenera odnosno animatora. Animatori zaposleni u igraonicama ponekad nemaju dovoljno znanja i kreativnosti, već se njihova animacija svodi na čuvanje dece, zbog čega se često može desiti da igra izgubi kontrolu i da deci postane dosadno.

Ovakav tip rođendana je poput treninga za decu, koji je i zabavan i koristan za decu, za samog slavljenika i njegove drugare. Deca rođendan provode u takmičenju i zabavi umesto da se zabavljaju uz ekrane, što je čest slučaj na dečijim rođendanima posebno u školskom uzrastu.

Sportski rođendani su pažljivo osmišljeni od početka do kraja, uz povremene pauze za osveženje i tortu, tako da se zadržava sam koncept rođendana a drugarima je tokom celog rođendana zabavno i imaju priliku da se takmiče u različitim sportovima, kao što je fudbal, košarka, gimnastika za decu.

Roditelji dece koja dolaze na rođendan će vam biti zahvalna, jer istovremeno njihovo dete i trenira i na zdrav način provodi svoje slobodno vreme i trenirajući i zabavljajući se.

Koje sve sportove možete pronaći u sklopu organizacije sportskih rođendana?

Sportski rođendan može se organizovati i leti i zimi, kako na otvorenom , tako i na zatvorenom, a u zavisnosti od ponude sama tematika može obuhvatati potragu za blagom, takmičenje u ekipnim sportovima, kao što su fudbal i košarka, gimnastika za decu, igre sa preprekama i čunjevima. 

Takmičenje sa drugarima u timovima je poseban vid zabave za svu decu,a sportski rođendan je ujedno prilika da slavljenik trenira sa svojim drugarima iz škole ili komšiluka.

Fudbalski turnir je čest izbor za sportske rođendane, zbog svoje popularnosti, fudbal je najčešće deo sportskih rođendana, a može biti samo jedan deo sportskog rođendana ili možete iznajmiti mali balon za fudal za vaše mališane i na taj način proslavitii rođendan svog deteta.

Gimnastika za decu je sjajan izbor za proslavu rođendana za sve mališane koji se prvi put susreću sa ovim važnim sportom. Gimanstika za decu ima posebnu prednost jer se ovi rođendani mogu organizovati i zimi u specijalnom prostoru za treniranje gimnastike.

Plivanje je sve popularniji način za proslavu rođendana i leti i zimi. A zabavni rođendani na bazenu ostanu vam zauvek u sećanju.

Šta još čini sportski rođendan?

Ovakav tip rođendana može se organizovati a bilo kom prostoru u parku, na livadi, u šumi, u dvorištu, ali i unutrašnjem prostoru. Moguće je iznajmiti halu, ili rezervisati sportski rođendan kao deo ponude sportskih klubova. Veliki broj sportskih klubova ima ponudu za organizaciju sportskih rođendana za decu od 3-15 godina.

Rođendan ne može proći bez torte pa je u sklopu programa odvojeno vreme za tortu, hranu, sokove, odnosno osveženje u pauzama između dve runde.

Sportski klubovi koji organizuju sportske rođendane uglavnom slavljeniku i njegovim drugarima obezbeđuju uniformu, opremu, rekvizite i lopte, a glavna prednost sportskih rođendana leti je što ne morate plaćati prostor kao kada iznajmljujete igraonicu, već animatori i treneri donose kompletnu opremu. Na vama je da obezbedite tortu, balone, dekoraciju, hranu i sokove.

Ukoliko sportski rođendan zakažete u sportskom klubu, slavljenik često na poklon dobija ulaznice za taj klub, što ovaj vid rođendana čini dodatno interesantnim.

Na kraju sportskih rođendana pobednički tim dobija nagrade i medalje, što ovaj tip rođendana čini još zabavnijim.

Sportski rođendani nikada ne mogu dosaditi deci kao igraonice, posebno što je to prilika da se ooprobaju u nekim novim sportovima.

Na kraju ovakvih rođendana, baš kao i kod drugih rođendana, sledi druženje, uz tortu i pevanje pesmice slavljeniku.

Vama kao roditeljima organzacije je često olakšana, jer većina sportskih klubova ima ponudu koja uključuje kompletnu organizaciju rođendana, od same animacije, do hrane, pića, dekoracije i torte.

Klubovi koji organizuju sportske rođendane uvek imaju neke nove ponude, tako da se za svaki rođendan možete opredeliti za drugi sport ili neki drugi način aktivnog rođendana.

Oni kreativniji idu korak dalje u odabiru lokacija, na reci, bazenu, snegu ili u vidu kamperkih rođendana tako da imate veliki izbor kada su ovakvi rođendani u pitanju.

Sportski rođendani su i velika ušteda i vremena i prostora. Znamo kolike su cene samo za najam prostora, a na ovaj način štedite dodatno vreme, jer sportski klubovi mogu sve organizovati umesto vas. Sigurni smo da će deca biti oduševljena različitim sadržajem i temama za sportske rođendane. Vaš slavljenik će uživati sa svojim najboljim drugarima i čuvati uspomene za ceo život.

Zato su sportski rođendani mnogo zabavniji i kreatiivnijii od igraonica.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here