Početna Porodica Deca za decu Srećko i ja – Armin Ibrahimović (14 godina)

Srećko i ja – Armin Ibrahimović (14 godina)

1513
0

Iz Prve osnovne škole Živinice dobili smo puno predivnih radova. Armina Ibrahimovića smo vam već predstavili pričom “Začarana kraljevstva”, a danas evo još jedne njegove priče, pod nazivom “Srećko i ja”. Uživajte!!!

Srećko i ja

Ušao sam u svoju garažu i na samom ulazu se okliznuo na veliku lokvu ulja koje je kapalo sa stropa po mom čelu. To ulje je, naravno, imalo veze sa mojim budućim  prijateljem kojeg pravim i kojeg ću ubrzo završiti ako sve bude išlo po planu.

Odmah sam prionuo na postavljanje govornog čipa nabavljenog iz Tunisa. Gomila čudnih zvukova naprosto je „ispadala“ iz prijatelja-robota kojeg sam nazvao Srećko. Zatim sam spojio posljednju diodu i on je prozborio: “Gufn faaaa!“ Udario sam ga po glavi ne bi li proradio. Iako napola sastavljen sa odvojenom glavom, Srećko je otpočeo sa odabirom matičnog jezika: “Hallo!, Dobar dan!, Bonne journée!, Guten Tag!“ Otrčao sam do kompjutera da bih odabrao jezik, ali čim sam sjeo na stolicu, ona se raspala, a ja sam ponovo završio u lokvi ulja za podmazivanje.

“Zdravo Srećko!“,  prozborio sam.

„A, znači tako…, sad si se udostojio da staviš taj čip u mene“, dobio sam otresit odgovor. Napokon nakon šest godina, tri mjeseca i pet dana uspio sam pokrenuti jedinog prijatelja u ovom pustom svemiru. Svemirskoj postaji Omega7284-P Srećko je dao nevjerovatan sjaj. Često je brbljao i pjevao neke strane pjesme većinom na turskom. Ujutro bih ga pozvao: „Srećko,“ a on bi sa posebnim elanom u svom glasu odgovarao: “Jutro, maestro, kafica je gotova.“ Srećko se brzo kretao postajom na svojim točkićima i često me dugo i značajno gledao svojim svijetlećim očima. Sa njim sam najviše problema imao prilikom instalacije njegove trioničke ruke. Bio svjestan svega pa se užasno mnogo vrpoljio i brbljao da sam mislio da ću skrenuti s pameti. Srećom, ruka je bila multifunkcionalna pa mi je pomalo pomagao.

Kada je komet oštetio našu svemirsku postaju, Srećko i ja smo se vratili na zemlju gdje smo zadivili čovječanstvo otkrićima o životu u svemiru. No o tome neki drugi put.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here