Početna Porodica Saveti Šta pokloniti roditeljima za godišnjicu braka?

Šta pokloniti roditeljima za godišnjicu braka?

2587
1

Ukoliko ste se tek verili ili ste i sami određeni period u braku, verovatno počinjete da shvatate šta znači život udvoje i koliko odanosti, obostranog truda, posvećenosti i pažnje, ali i odricanja bračni život podrazumeva. Verovatno tek tada zaista počinjete da shvatate svoje roditelje, kao i to koliko poštovanja i pažnje zaslužuju nakon tolikih godina koje su proveli zajedno. U današnje vreme, kada su dugogodišnji brakovi zaista prava retkost, proslava godišnjice zaista nije mala stvar. Zbog toga ćete se tim povodom dodatno potruditi da svoje roditelje usrećite nekim iznenađenjem i adekvatno obeležite ovaj za njih, ali i vas, tako poseban dan. Ukoliko ne znate šta pokloniti roditeljima za godišnjicu braka, ovu nedoumicu možete brzo i lako otkloniti ako dobro poznajete njih, njihova interesovanja i želje. Ukoliko vam ipak manjka ideja, u zavisnosti od budžeta kojim raspolažete, pripremili smo listu najsentimentalnijih poklona koji će vaše roditelje sigurno oduševiti. 

Nakit: idealno rešenje kada ne znate šta pokloniti roditeljima

Kada ste u nedoumici šta pokloniti roditeljima, jedan od najadekvatnijih poklona u svim prilikama, sa kojim se sigurno ne može pogrešiti, jeste nakit, posebno ako se dodatno potrudite oko pakovanja. Za godišnjicu braka mami možete pokloniti ogrlicu, minđuše ili narukvicu. Prikladan nakit (satovi, ogrlice ili elegantne muške narukvice od srebra) sigurno bi oduševio i vašeg oca. Prednost srebrnog nakita je u eleganciji i minimalizmu, ali i u ceni. Svakako se prethodno raspitajte, ukoliko već ne znate, da li više vole srebro ili zlato.

Putovanje koje će osvežiti njihov brak

Ukoliko vaši roditelji vole da upoznaju nova mesta, ljude ili različite znamenitosti i imaju istraživački duh, bilo bi lepo da ih povodom godišnjice braka častite nekim vikend putovanjem. Srbija ima pregršt turističkih atrakcija. Ako raspolažete većim budžetom, razmislite da ih pošaljete na putovanje u inostranstvo. Neka to bude destinaciju za koju znate da im je želja da je posete, a nikada pre nisu imali prilike. Omogućite svojim roditeljima da se izmeste iz svakodnevne rutine na destinaciju o kojoj su oduvek maštali i da dugo priželjkivanim putovanjem osveže svoj brak.

Intimna večera ili kućna zabava

Večera u galantnom restoranu nije jedina mogućnost. Možete prirediti romantičnu večeru za dvoje i u stanu svojih roditelja. Uz adekvatnu muziku, koju oboje vole, mirišljave sveće i dobru hranu, vaši roditelji mogu uživati u fantastičnoj atmosferi i u sopstvenom domu. Na vama je svakako da se pobrinete oko svih detalja – od hrane i muzike do dekoracije.

Za godišnjicu braka, posebno ako je jubilarna, možete organizovati i kućnu žurku. Ako imate veliko dvorište, priredite zabavu na čistom vazduhu. Pozovite najbliže prijatelje svojih roditelja i najužu rodbinu. Uz opuštenu atmosferu u prirodi, roštilj, tortu i adekvatnu muziku, to će biti nezaboravna proslava godišnjice. 

Set pića kao univerzalni poklon 

Klasičan i tradicionalan poklon ne samo za godišnjicu braka već i za gotovo sve druge prilike svakako je kvalitetno piće. Skupoceno vino, viski ili set koktela bi zasigurno razveselili vaše roditelje. To može biti i personalizovana boca šampanjca. Odaberite piće u skladu sa njihovom godinama, a ukoliko znate koje im je omiljeno, to će vam sigurno dodatno olakšati izbor.

Ilustrovano porodično stablo

Ilustrovano porodično stablo je unikatan i kreativan poklon, koji vaše roditelje sigurno neće ostaviti ravnodušnim, ali ni vaše potomke jednog dana. Ovaj poklon se posebno preporučuje za nešto starije roditelje. Potrebno je samo da budete dobar poznavalac sopstvene porodične istorije. 

Šta pokloniti roditeljima

Porodični album 

Porodični album može biti zaista divan poklon povodom godišnjice braka. Uz pažljiv odabir slika, napravite foto-knjigu koja će vašim roditeljima osvežiti uspomene i vratiti ih u period kada su se zabavljali i kada su bili mladi roditelji. Upotpunite je i fotografijama novijeg datuma, vašim zajedničkim slikama i slikama njihovih unučića. Neka u ovaj album budu utkane godine njihovog porodičnog i bračnog života. Biće to unikatan i dragocen poklon od neprocenjive sentimentalne vrednosti, koji će ih sigurno ostaviti bez reči.

Karte za omiljeni događaj

U zavisnosti od godina i interesovanja, roditelje na dan njihove godišnjice možete iznenaditi i kartama za balet, operu, pozorište, bioskop ili, zašto da ne – muzički koncert benda iz njihove mladosti. Svakako da u obzir mogu doći i ulaznice za neki sportski događaj, ukoliko su oboje ljubitelji sporta, ali i brojna druga dešavanja. Samo se prethodno dobro raspitajte da li postoji neki događaj koji nikako ne bi voleli da propuste ili u kojem bi posebno uživali.

1 KOMENTAR

  1. Ja nikad ne bih mogla da posavetujem sta kome da se kupi jer smatram da su ovo vrlo individualni izbori i prave se na osnovu onoga ko sta voli i koliko poznajete osobu. Pokloni sa internim znacenjem su najlepsi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here