Početna Vesti Obaveštenja SuperŠkola – od ove školske godine besplatna

SuperŠkola – od ove školske godine besplatna

1934
0
SuperŠkola lekcija

Nagrađivana internet učionica za đake od 5. do 8. razreda osnovne škole, SuperŠkola, od sada će biti potpuno besplatna za korišćenje. Kao pomoćno sredstvo za učenje, SuperŠkola je u proteklih šest godina pomogla hiljadama đaka u Srbiji da lakše savladaju gradivo. Pored zadovoljnih korisnika, dokaz uspešnosti su i dve nagrade: nagrada za doprinos online edukaciji 2014. godine u organizaciji kompanije IT Awards i nagrada magazina PC Press „50 najboljih stvari na internetu“.

SuperŠkola obuhvata preko 700 video lekcija iz 4 predmeta: srpskog, matematike, fizike i hemije, 1500 postupno rešenih zadataka, 1300 pitanja u okviru testova podeljenih po razredima, kao i testove za pripremu male mature.

Od septembra 2019. godine sve video lekcije moći će da se gledaju na SuperŠkola Youtube kanalu (https://www.youtube.com/user/mojasuperskola), kao i na redizajniranom sajtu SuperŠkole na kome će ostati većina postojećih funkcionalnosti, kao što su interaktivni periodni sistem elemenata, sažeta znanja iz matematike, video klipovi koji uče o tome kako se koristi računar i testovi za ispitivanje znanja.

SuperŠkola je podrška u učenju ne samo deci, već i roditeljima koji im pomažu, a pokazala se posebno korisna u slučajevima kada deca iz nekog razloga propuštaju redovnu nastavu.

SuperŠkola vam donosi jedan novi, drugačiji pristup učenju, profesovi, scenaristi, montažeri i mnogi drugi koji vredno rade na ovom projektu omogućili su deci jedan drugačiji model učenja, način da usvajanje znanja postane podsticajno i zanimljivo. Virtuelna učionica SuperŠkole otvorena 24 sata, 7 dana u nedelji kako bi dete moglo da je poseti kada je u najboljoj formi, da uči u bilo koje vreme i na bilo kom mestu. Jedini uslov za učenje je pristup internetu.

SuperŠkola kombinuje video, animaciju i jedan interaktivni pristup učenju kojim se na lak način prenose potrebna znanja.

Primeri lekcija koje se mogu naći na Jutjub kanalu SuperŠkole

U primerima koji su pred vama možete se uveriti koliko je vredno znanje koje se može naći u ovim video lekcijama.

Lekcije iz matematike

Period od 5-8. razreda obično je najproblematičniji za decu, ali i za njihove roditelje (koji  ponekad moraju i sami ponovo da nauče da bi mogli da pomognu svom školarcu), zbog toga što gradivo matematike postaje sve kompleksnije, te je đacima neretko potrebna pomoć. Ovo je možda pravi način da se ovi problemi vezani za matematiku uspešno prevaziđu.

Sadržaj matematike u SuperŠkoli je kreiran tako da deci pruži svu potrebnu pomoć, evo primera vezanog za sabiranje i oduzimanje razlomaka:

Lekcije iz srpskog jezika

U periodu od 5-8. razreda đaci iz srpskog jezika i književnosti obrađuju različita dela domaće i strane književnosti, kroz analizu i uz intezivno učenje maternjeg jezika koji kasnije obezbeđuje njihovu pismenost i izražajnost.

Kroz video lekcije (primer: Sintagme, imenička sintagma) u kojima je na postupan i jasan način objašnjena tema koja se u lekciji obrađuje deci je omogućeno lakše i brže usvajanje gradiva. Predavanja drže renomirani nastavnici srpskog jezika, a lekcije su dopunjene crtežima, ispisima, animacijama…

Lekcije iz fizike

U periodu od 6-8. razreda, đaci iz fizike obrađuju različite fizičke zakone koje funkcionišu na svetu i oko njih. Često, ovo gradivo za njih može biti problematično, pogotovo iz perspektive zadataka za čije je rešavanje potrebna dobra osnova i kvalitetan fokus.

Lekcije iz hemije

U periodu od 7-8. razreda, đaci se upoznaju sa hemijom – elementima iz prirode, različitim jedinjenjima, vezama koje se u prirodi stvaraju, kao i o njihovim uticajima na živi svet oko nas.

Prethodni članakSvako dete isto je ne sudi svete – Jelena Petković (6. razred)
Sledeći članakAntigona, prepričano delo sa analizom likova

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here