Početna Vesti Obaveštenja Tribina o bezbednosti dece u saobraćaju 25. maja u Nišu

Tribina o bezbednosti dece u saobraćaju 25. maja u Nišu

2193
0
auto sedista

Koliko nam je važna bezbednost naših najmlađih i najmilijih suvišno je i trošiti reči. Međutim nismo sigurni da su roditelji svesni baš svih opasnosti koje vrebaju u saobraćaju.

S tim u vezi studenti Filozofskog Fakulteta, sa departmana komuniciranje i odnosi s javnošću, u saradnji sa Internet Portalom Radio Sirena i firmom „Kocić gradnja“ D.O.O organizuju tribinu na temu „Bezbednost dece u saobraćaju“. Tribina će se održanati 25. maja 2018. godine u prostoriji broj 8 (prizemlje) Univerziteta u Nišu, u 18 časova.

Učesnici tribine

– Saša Kocić, diplomirani inženjer saobraćaja
– Hirurg dečijeg kliničkog centra
– Ana Brkić diplomirani psiholog,
– Dalibor Filić, vlasnik auto škole „D&D Filić“.

Cilj ove tribine je podizanje svesti o broju nesreća, kao i načinu da se njihov broj smanji i dovede na minimum. Manji broj nesreća sa posebno onih sa smrtinim ishodom, između ostalog, može se postići na taj način što se svi putnici u vozilu, uklјučujući i decu, uvek prevoze ispravno, uz upotrebu adekvatnih sistema zaštite (pojaseva, sedišta za decu i td…).

Prisutni na tribini biće roditelji osnovaca i srednjoškolaca, učenici srednjih škola, profesori i studenti koji će imati priliku da čuju nešto više o merama predostrožnosti, kao i posledicama saobraćajnih nesreća.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane, a posebno roditelje male dece da posete tribinu i nauče kako da zaštite sebe i svoju porodicu.

Mi smo i ranije skretali pažnju na slične akcije od kojih je jedna kampanja Agencija za bezbednost saobraćaja “Nikad nemoj…” gde je poboljšanje bezbednosti dece prepoznato kao jedan od strateških ciljeva nacionalne strategije o bezbednosti saobraćaja Republike Srbije.

Pogledajte i tekst Bezbednost dece u saobraćaju (pravila ponašanja) u kome se nalaze neka osnovna Pravila i preporuke za decu pešake i bicikliste. Poštovanje ovih pravila i preporuka veoma je važno kako bi svi učesnici u saobraćaju, a posebno deca bezbedno stigli do svog odredišta.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti organizatorima ove tribine:
Jeleni Đurić 060 16 48 184 i Ivani Ilić 069 30 95 118

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here