Početna Vesti Obaveštenja Učenici do 4 razreda vežbaće sa svojim učiteljima svakoga dana po 15...

Učenici do 4 razreda vežbaće sa svojim učiteljima svakoga dana po 15 minuta

1887
0
Osnovci primenjuju program vezbi
Osnovci primenjuju program vezbi

Aqua Viva, brend kompanije Knjaz Miloš, danas je potpisala protokol o saradnji na programu „Pokrenimo našu decu“ sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta. Ovim programom uvodi se svakodnevna fizička aktivnost u svih 1206 osnovnih škola u Srbiji. Cilj ovog programa je prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme, gojaznosti i neaktivnosti mlađih učenika.

Aqua Viva tradicionalno podržava i promoviše aktivan stil života i redovnu fizičku aktivnost pa je s tim u vezi  inicirala program „Pokrenimo našu decu“ i to zbog zabrinjavajućih statistika o zdravstvenom stanju dece u Srbiji, prema kojima je čak 70 procenata đaka nedovoljno fizički aktivno, alarmantno je to da je svaki četvrti učenik gojazan, dok svaki peti ima loše držanje tela.

Potpisan protokol o saradnji na programu Pokrenimo nasu decu
Potpisan protokol o saradnji na programu Pokrenimo nasu decu

Mladen Šarčević, ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja ovim povodom je izjavio: „Drago mi je što se jedna odgovorna kompanija kao što je Knjaz Miloš i njihov brend Aqua Viva, pronašla u ulozi pokretača važnih promena u našem školskom sistemu i partner u zajedničkom cilju da se svaka loša praksa iz školskih klupa iskoreni. Uvođenjem svakodnevne fizičke aktivnosti zajedno pravimo veliki korak u ostvarenju te namere. Poboljšanjem zdravlja naših najmlađih školaraca činimo i veliki napredak u školstvu, jer na zdravim navikama treba da počivaju sve druge školske i životne aktivnosti“.

Milos Stojisavljevic, Mladen Sarcevic, Goran Petrovic (1)
Milos Stojisavljevic, Mladen Sarcevic, Goran Petrovic

Dok je Miloš Stojisavljević, generalni direktor kompanije Knjaz Miloš izjavio sledeće: „Programom Pokrenimo našu decu želimo da podignemo svest javnosti o problemu i posledicama nedovoljne fizičke aktivnosti kod dece školskog uzrasta i da ukažemo na značaj prevencije mnogobrojnih zdravstvenih problema redovnim vežbanjem, naročito tokom detinjstva. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uvodimo svakodnevnu fizičku aktivnost u sve osnovne škole u Srbiji, sa ciljem da promenimo trenutnu sliku i željom da ovaj program postane dobra navika budućih zdravih generacija“,.

Program „Pokrenimo našu decu“ namenjen je isključivo osnovcima od I do IV razreda, a Aqua Viva je obezbedila obuku za učitelje iz svih osnovnih škola u Srbiji, kao i kreativne materijale za vežbanje i stručnu podršku iz naučnih, prosvetnih i medicinskih oblasti. Od marta meseca tekuće godine učenici će sa svojim učiteljima svakoga dana vežbati po 15 minuta prema raznovrsnim modelima vežbi koje je za potrebe programa osmislio Srpski savez profesora fizičkog vaspitanja i sporta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here