Početna Škola Vežbe i zadaci Zadaci i kontrolne vežbe (testovi) iz matematike za 4. razred osnovne škole

Zadaci i kontrolne vežbe (testovi) iz matematike za 4. razred osnovne škole

16327
5
foto: kreativni centar

Rešavanjem zadataka, vežbom, trudom i razmišljanjem, mogu se prebroditi svi matematički problemi. To je jedini siguran način da se savladaju sve matematičke oblasti. Lagano se krećemo kroz matematiku ka daljem usavršavanju svojih matematičkih veština, četvrti razred već stavlja pred decu složene računske probleme. Ma koliko god da nekim roditeljima matematika za četvrti razred izgleda prosto, većini đaka ne deluje baš tako jednostavno.

Na internetu je moguće pronaći puno praktičnih PDF knjižica, zbirki zadataka i kontrolnih vežbi koje detetu itekako mogu pomoći da uspešno savladaju matematiku za četvrti razred. Kako bi vam olakšali pretragu i uštedeli vreme napravili smo kolekciju najboljih matematičkih praktikuma za četvrti razred osnovne škole. Naša baza korisnih PDF knjiga je iz dana u dan sve veća sa ciljem da postane sveobuhvatna i da prikupi matematičke vežbe i zadatke za sve razrede.

Kontrolne vežbe iz matematike za 4. razred osnovne škole (Pčelica 4)

Kontrolne vežbe iz matematike “Pčelica” predstavljaju poseban dodatak uz radne listove “Pčelica” namejene učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Uz pomoć njih proveravaju se i vrednuju znanja koje je đak prethodno stekao. Ova prelepa zbirka matematičkih vežbi osim raznovrsnih zadataka koji su prilagođeni svim nivoima znanja, sadrži bogate ilustracije, koje ne samo da privlače pažnju dece i čine zbirku zanimljivom, nego im i olakšavaju rešavanje zadataka.

PDF dokument koji sadrži vežbe iz matematike za četvri razred možete preuzeti OVDE.

Vežba iz matematike za 4. razred osnovne škole (Kreativni centar)

Kreativni centar je izdao zbirku zadataka koja služi za proveru znanja učenika četvrtog razreda osnovne škole u nastavi matematike.

Zbirka sadrži četrnaest vežbi. Prva je predviđena za proveru matematičkih znanja i veština stečenih u trećem razredu i za njeno rešavanje potrebno je više od jednog časa. Sledi dvanaest vežbi koje prate obradu gradiva četvrtog razreda i za čije je rešavanje predviđen po jedan školski čas. Na kraju zbirke je završni test, kojim se može proveriti ostvarenost matematičkih standarda na kraju prvog obrazovnog ciklusa. Za rešavanje tog testa planirana su dva školska časa.

Pred vama je samo deo ove zbirke, jedno vežbanje koje je takođe veoma korisno.

PDF dokument koji sadrži ovu vežbu iz matematike za četvri razred možete preuzeti OVDE.

Radni listovi za 4. razred (Zavod za udžbenike)

Radni listići za četvrti razred izdavačke kuće “Zavod za udžbenike” vrlo su obimni i korisni, u njima su rasporedjeni zadaci iz matematike na gotovo 90 strana.

PDF dokument koji sadrži radne listove iz matematike za četvri razred možete preuzeti OVDE.

Kontrolni zadaci iz matematike za 4. razred “U svetu znanja”

U ovoj zbirci zadataka nalaze se zadaci i vežbe na 25 strana. Na samom početku nalaze se kontrolne vežbe za obnavljanje gradiva iz trećeg razreda, zatim slede vežbanja po nastavnim oblastima i nekoliko petominutnih vežbica. Na samom kraju nalaze se zadaci za malo naprednije matematičare.

PDF dokument koji sadrži zadatke iz matematike za četvri razred iz zbirke zadataka “U svetu znanja” možete preuzeti OVDE.

Zadaci sa matematičkog takmičenja “Kengur bez granica” za treći i četvrti razred osnovne škole

“Kengur bez granica” – matematičko takmičenje čiji je glavni cilj promocija matematike i njena popularizacija. Takmičenje se organizuje sa idejom da privuče decu i poveća njihovu zainteresovanost za matematiku i druge slične prirodne nauke, kao i da logičko i kombinatorno mišljenje kod dece podigne na što viši nivo. Samim tim, deca će biti u stanju da lakše razumeju tekstove i primenjuju usvojeno znanje iz matematike.

Za trećake i četvrtake kojima matematika ide od ruke i koji žele da se oprobaju u rešavanju nešto složenijih zadataka:

5 KOMENTARI

  1. ali je super ali sam ovo nasla tako sto sam trazila sastav iz srpskog da citam i onda sam nasla takmicanje kengur sa zadacima ali st mogli da dodate neke tekstualne i neke za samo cetvrti razred a ne samo treci i cetvrti ali mozda i ne moze okej uglavnom sve je super pozdrav

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here