Početna Škola Vežbe i zadaci Zadaci i vežbe iz matematike za prvi razred osnovne škole

Zadaci i vežbe iz matematike za prvi razred osnovne škole

7654
0
matematika

U životu svakog čoveka postoje odlučujući trenuci, prelomni događaji kojih će se uvek sećati i koji su vrlo značajni za njegov čitav život. Jedan od takvih prelomnih događaja je polazak u 1. razred. U prvom razredu postavljaju se osnove za čitavo školovanje, stvaraju se navike i dobre i loše. U tom smislu poželjno je dete pripremiti za ono što ga u tom važnom životnom periodu očekuje, o čemu smo već pisali.

U prvom razredu, deca lagano uranjaju u svet matematičkih problema, svet zadataka i računa. Ma koliko se nama činila laka, matematika za prvi razred većini prvačića predstavlja veliki problem i baš zbog toga i nije baš najomiljeniji predmet među decom tog uzrasta. Postoji samo jedan način da se nauči matematika a to je kroz vežbu, reševanjem zadataka i problema.

Zadaci orijentacije

Prve lekcije u matematici decu uče pravilnoj orijentaciji u prostoru. Čak ni taj zadatak za njihove male glavice navikle na igru i zabavu, neće biti lak, i zato evo nekih vežbi za taj deo:

Gore, dole, ispod, iznad, levo, desno, ispred, iza, između, levo i desno (vežbe)

Zbirka zadataka iz matematike na 50 strana

Kreativni centar je pripremio jednu prelepu zbirku kontrolnih zadataka (vežbi) iz matematike za prvi razred osnovne škole na više od 50 strana.

Zbirka sadrži ukupno četrnaest kontrolnih zadataka, organizovanih u dve grupe.To je nešto više od onoga što je predviđeno u pripremama za prvi razred.

– Pdf verziju možete preuzeti OVDE.

Zadaci sa matematičkog takmičenja ,,Kengur bez granica”

Osnovni cilј matematičkog takmičenja „Kengur bez granica” je popularizacija matematike. Cilј takmičenja je i povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišlјenja, razumevanja tekstova i primene stečenog matematičkog znanja.

Za one malo naprednije đake koji žele i mogu da rešavaju malo komplikovanije zadatke:

Matematičko takmičenje ,,Kengur bez granica” 2017. – 1. razred
Matematičko takmičenje ,,Kengur bez granica” 2016. – 1. razred
Matematičko takmičenje ,,Kengur bez granica” 2015. – 1. razred
Matematičko takmičenje ,,Kengur bez granica” 2014. – 1. razred

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here