Početna Porodica Saveti Zanimljive ideje za proslavu dečijeg rođendana

Zanimljive ideje za proslavu dečijeg rođendana

10509
0

Pročitajte neke od saveta koji će Vam pomoći da važan dan, kao što je dečiji rođendan, pretvorite u smeh i zabavu! Ove zanimljive ideje za proslavu rođendana će vam sigurno pomoći!

Bilo da ste se odlučili da ga proslavite u dečijoj igraonici ili kod kuće važno je da osmislite plan aktivnosti za taj dan, ipak imajte na umu da je deci najvažnija zabava na rođendanu!

Ne dozvolite da bilo kog trenutka malim gostima bude dosadno. Zato je bitno da osmislite igre ili druge načine koje će animirati klince na razmišljanje, kreativnost, druženje i međusobno povezivanje. Evo kako…

Kreativna radionica – nesvakidašnje mesto za proslavu rođendana

Podstaknite decu da se igraju tako što će razvijati svoje motoričke i kreativne sposobnosti. Napravite pravu malu radionicu od svog stana, i podstaknite decu na crtanje / takmičenje u najbolje obojenim crtežima odnosno u pravljenju najbolje figure od plastelina, seckanje kolaža i ukrašavanje kartonskih kutija.

A ako ipak nemate baš toliko vremena – odlična ideja su kreativne radionice koje upravo ovakve rođendane organizuju, na primer rođendaonica BAH savršeno odgovara ovakvom rođendanu. Animacija dece ume biti zamorna, a iskusni edukatori sasvim sigurno to mogu odraditi na pravi način. Ko zna, možda baš Vaše dete otkrije „malog slikara, vajara ili maketara“ u sebi!

Zanimljive igre za decu koje možete sprovesti

Napravite kviz prilagođen dečijem uzrastu

Pripremite unapred ceduljice sa pitanjima iz oblasti geografije, matematike, sveta oko nas, itd. Ove mozgalice za decu će biti veoma zanimljive. Ipak, vrlo je važno da pitanja budu prilagođena kako slavljeniku tako i gostima koji na rođendan dolaze. Ceduljice stavite u plastičnu posudu i pomešajte ih. Neka se mališani podele u 2 tima, i izaberu vođu tima, koji će posle zajedničkog konsultovanja reći njihov konačan odgovor. Pobednik je onaj tim koji ima najviše tačnih odgovora.

Gluvi telefoni

Pravila igre su vrlo jednostavna. Svi sednu u red, jedan pored drugoga. Telefonista, odnosno prva osoba u redu, igraču do sebe šapne neku reč. I tada kreće smehoteka. Svaki sledeći igrač treba da što tiše, u uho, ponovi onome do sebe reč koju je čuo i tako se šapuće do kraja reda. Poslednji u redu tu reč treba da izgovori glasno.

Pravljene figurica od plastelina

Postavite na sto različite boje plastelina, kalupe, štapiće i neka svako od mališana napravi figurice po želji, koje će moći da ponesu kući.

Muzičke stolice

U izabranom prostoru postave se stolice u krug.  Takmičari formiraju takođe krug oko stolica, jedan iza drugog. Dok muzika svira igrači kruže oko stolica,kada se muzika isključi takmčar mora da sedne na neku od stolica. U toku igre bitno je da bude manjak stolica u krugu, jer onaj takmičar koji ostane bez stolice ispada, i tako sve dok ne ostane samo jedna stolica. Pobednik je onaj koji poslednji sedne na tu jednu stolicu.

Ples u parovima

Za ovu igru su potrebni baloni. Svaki par treba da stavi između glava balon a ruke iza leđa i da pravi što smešnije pokrete. Pobednik je onaj par koji uspe da zadrži balon sve do kraja pesme.

Ovo su samo neke od kreativnih ideja koje možete upotpuniti svojim i predlozima vaših mališana. Njihove želje su najbitnije, i treba ih saslušati pa čak iako se nekada sa njima ne slažete u potpunosti. To je pravi rođendanski poklon za mališane!

Tematska proslava rođendana kod kuće – maskenbal

Uključite i dete u organizaciju tako što ćete se dogovoriti sa njim oko teme i uređivanja prostorije gde će se proslava odvijati. Ukrasite sobu sa detaljima koje ćete napraviti zajedno sa svojim rođendankom. Sjajan način da se povežete sa svojim detetom. U skladu sa temom, napravite kostim i obavestite i ostale mališane o temi, kako bi se na vreme pripremili i odabrali odgovarajuće kostime.

Proslava rođendana u prirodi – piknik za decu

Današnja deca, koja odrastaju uz kompjutere i Fejsbuk, retko se mogu videti van stana ili kuće, u dvorištu ili na igralištu. Zato je ovo odlična ideja, kako da priuštite svom detetu, ali i njihovim drugarima zdrav i aktivan dan u prirodi. Igra im je naravno najvažnija, a gde će se lepše igrati nego u prostranom parku punom zelenila. Organizujte decu da timski igraju „sportska takmičenja“, kao što su između 2 vatre, odbojku, košarku, stare dobre žmurke, janjine, šuge i slično. Ponesite različite rekvizite kao što su lopta, lastiš, obruč, krede za crtanje,itd. Predah mogu napraviti na ćebićima, uz mini sendviče i sokiće.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here