Početna Zabava Slobodno vreme Zašto su Maldivi nezaboravna porodična destinacija?

Zašto su Maldivi nezaboravna porodična destinacija?

382
0

Lanac od 26 atola i preko hiljadu nestvarnih ostrva u Indijskom okeanu – to su ukratko Maldivi, jedna od najpoželjnijih tropskih destinacija na svetu. Svi možemo da se setimo čuvenih slika praškastog belog peska i veličanstvenih luksuznih vila iznad blistavo plavih voda koje nam govore da naš san o pustom ostrvu postoji i da se nalazi na drugom kraju sveta.

No, ono što se svi pitamo je da li je ostrvski raj rezervisan samo za odrasle bez dece. I tu imamo dobre vesti. Iako su do skoro važili kao ekskluzivna destinacija samo za parove, Maldivi su poslednjih godina uveliko proširili svoju ponudu. Sa mnoštvom različitih aktivnosti, sigurni smo da se na ovoj magičnoj destinaciji može pronaći ponešto za svakog člana porodice, uključujući i one najmlađe. Zbog toga vas pozivamo da Maldivi budu vaš sledeći porodični odmor na kome ćete stvoriti nezaboravne uspomene za ceo život.

Porodični odmor na Maldivima

Tokom poslednje decenije sve više i više odmarališta se opredelilo za porodice sa decom. Dakle, ova nekada voljena destinacija samo za parove sada je raj za porodični odmor na plaži.

Bez obzira da li vaš rizort poseduje mini klub ili ne, budite uvereni da se nećete suočiti sa stampedom dece na vašem odmoru iz snova. Ogroman broj ostrvskih odmarališta znači da ima prostora za sve da uživaju u ovom bosonogom luksuzu!

Da bismo vam što bolje predstavili zašto su Maldivi savršeni za porodični odmor, predstavićemo vam aktivnosti na popularnom ostrvu Iru Fuši.

Uzbudljivo putovanje do ostrva

Ne može se poreći da put za ovaj tropski raj iz Srbije može da bude dugačak i naporan. Direktnog leta nema, pa ćete svakako imati presedanje u zavisnosti od toga kojom linijom putujete. To je odličan način da prekinete putovanje kako biste ga učinili lakšim za druženje sa decom. Presedanje je najčešće u Abu Dabiju ili Dubaiju, što ćete najbolje organizovati sa vašom turističkom agencijom.

Let od UAE do Malea, glavnog grada ostrva Maldiva, iznosi nešto više od četiri sata. Potpuno podnošljivo za put sa mališanima. Od trenutka kada stignete na Maldive, nivoi uzbuđenja se povećavaju minimum deset puta. U zavisnosti od toga na kom ostrvu boravite, postoji mogućnost transfera do vašeg smeštaja gliserom ili hidroavionom. Na kraju, recite i sami, koje malo ili veliko dete ne voli da glumi bar nakratko Džejmsa Bonda? Do ostrva Iru Fushi se putuje oko 30 minuta.

Sletanje i poletanje sa vode je jedno maldivsko iskustvo koje ne želite da propustite. Bićete uzbuđeni isto koliko i vaša deca, u to ne sumnjajte.

Još je lepše od slika

Nigde nećete imati „vau“ osećaj, kao kada vas zaslepi onaj prvi očaravajući pogled na Maldive iz hidroaviona. Beskrajni primamljivi raspon plavih nijansi okružuje najčistiji beli pesak, bujnu zelenu tropsku vegetaciju i palme. Ovo je sve pre nego što čak i zakoračite na svoje pusto ostrvo, izuvši cipele da ih više ne vidite dok ne krenete.

Plaža je kao puder između nožnih prstiju, a plitka, tirkizna voda će vas obaviti kao topla kupka. Zbog jedinstvene geografije ostrva, ona je jedna od najčistijih na svetu. Savršeno mesto za roditelje i decu.

Neverovatno prirodno okruženje

Nema sumnje da su Maldivi oličenje raja. Opet ćemo spomenuti blistave bele peščane plaže, kristalnu vodu sa prelepim nijansama plave boje, palme koje se njišu i beskrajno plavo nebo. Sa svojom prirodnom lepotom bez premca i bogatom morskim biodiverzitetom, svaki član vaše porodice može da bude zadovoljan.

 

Osim brčkanja na najboljim plažama na svetu, postoji mnoštvo doživljaja na tropskim ostrvima kojima se možete prepustiti. Pijte pravo iz svežih kokosa, plivajte sa stotinama vrsta tropskih riba, ronite pored neverovatnih koralnih grebena ili čak idite na posmatranje delfina. Sve je ovo iskustvo u kojima ćete uživati i vi i vaša deca.

Magični morski život na Maldivima

Ima još mnogo toga da se vidi ispod površine u maldivskom raju. Poznati po svom spektakularnom morskom životu, radosti podvodnog sveta mogu se otkriti sa kopna ili direktno iz vode. Ovo je savršeno iskustvo ako putujete sa decom različitog uzrasta, jer svako može imati svoj trenutak „u potrazi za Nemom“ u Indijskom okeanu.

Ako vaša deca vole ronjenje, postoje neverovatne mogućnosti da istražite neke neverovatne lokacije za ronjenje. Otvoriće vam se ceo novi svet sa preko 1000 vrsta tropskih riba, manta, murena, grebenskih ajkula i morskih kornjača! Izlet sa disalicom je odlična lekcija o važnosti očuvanja životne sredine i zaštite ugroženih vrsta.

Čak ako je ronjenje s maskom i disaljkom previše, u egzotičnom morskom životu možete uživati i sa kopna. Voda je toliko bistra da je nemoguće da ne uočite ogromna jata riba.

A ako to nije bilo dovoljno, Maldivi su jedno od pet najboljih mesta na svetu za uočavanje delfina i kitova. Krstarenje sa delfinima pri zalasku sunca može biti skroz magično i nezaboravno iskustvo.

Nema gužve

Ovo je genijalno. Često ćete se pitati: „Gde su svi?“. Osećaćete se kao da ste jedini na ostrvu dok ne krenete na ručak i večeru. Imaćete utisak da imate svoju privatnu plažu samo za vašu porodicu.

Nema dosadnih prodavaca na plaži, nema gužve, samo beskrajni beli pesak i tirkizna voda gde deca mogu da divljaju a da nikog ne nerviraju, a roditelji mogu da se opuste i isključe. Može li biti bolje?

Uvek je dobro vreme za Maldive

Maldivi su topli i sunčani tokom cele godine – bingo! Za porodice, nema lošeg vremena za posetu. U proseku ima 8 sati sunca svakog dana, a temperatura vode jedva pada ispod 25°C. Vaše sopstveno toplo okeansko kupatilo nalazi se ispred vaše sobe.

Vreme na Maldivima

Period između oktobra i aprila je sušna sezona, pri čemu je od februara do aprila najtopliji i najsušniji period. Monsunski meseci su od juna do oktobra kada je veća verovatnoća da će padati kiša. Što je najvažnije, još je toplo i ponekad mogu proći nedelje bez kapi kiše. A tu su i očigledne finansijske olakšice kada putujete van sezone.

Roditeljstvo vas ne isključuje od dalekih odredišta

Ponekad roditelji odbacuju neobične i egzotične opcije za odmor samo zato što su deca deo jednačine. Budite praktični u pogledu potreba svoje porodice kada organizujete putovanje – planiranje je ključno. Sve ostalo je lako izvodljivo i čak poželjno.

Maldivi pružaju savršenu kombinaciju opuštanja i avanture. Ako možete, doživite osećaj privatnosti pre nego što bude prekasno i Maldivi zauvek nestanu iz našeg sveta. Obećavamo vam, od trenutka kada stignete, to će biti porodični odmor bez stresa, najbolji koji ste ikada doživeli.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here