Početna Škola Kreativni kutak Zlatne ruke male Natalije. Prelepi božićni ukrasi iz okoline Valjeva

Zlatne ruke male Natalije. Prelepi božićni ukrasi iz okoline Valjeva

179
0

Natalija Radosavljević devetogodišnja devojčica iz Lelića, nadomak Valjeva je veselo, živahno i razdragano dete. Ono što je sigurno razlikuje od mnogih svojih vršnjaka je kreativnost. Sem što je sjajan recitator i dobra glumica, ovih dana smo otkrili jedan novi vid kreativnog stvaralaštva, što je za svaku pohvalu i divljenje.

Uz pomoć mame i starije braće Natalija pravi venčiće i ikebane za Božić. Kaže da joj to predstavlja zadovoljstvo i da u svaki ukras utka mnogo ljubavi. Ideja se javila sasvim slučajno. Najpre je postojala u njenoj mašti, ali ju je ubrzo pretočila u stvarnost. Počela je da prikuplja potreban materijal kao što su hrastove grančice, žir, orah, pšenica, kukuruz, platno od jute. Sve je u početku delovalo kao dečja igra, dok Natalijine vredne ručice nisu počele da stvaraju  venčiće, ukrase i ikebane vredne divljenja. Slične, ako ne i bolje  od onih koje ovih dana viđamo u cvećarama.

Videvši  kreativnost i predanost radu svoje mezimice roditelji su se uključili u posao. Najbitnije od svega je da su podržali njenu kreativnost i da su se i sami latili posla. Nabavljali su materijal a Natalija je svaku svoju zamisao pretočila u delo. Svaka ideja, svaki dodati ukras su proizvod njene mašte. Iako uvek nasmejana i vedra dok radi Natalija deluje zamišljeno i skoncentrisano, jer je upravo ona ta koja bira sa koje strane drvenog oblutka će staviti slamu, žir, dren, trake i mašne trudeći se da svaka ikebana bude jedinstvena, unikatna. Kaže da najpre osmisli ikebanu, ali se neretko dešava da joj tokom rada sine nova ideja koja joj se učini boljom od prvobitne zamisli i nastavi dalje dok odredjenu ikebanu ne dovede do savršenstva, odnosno dok svoju kreaciju iz mašte ne vidi na radnom stolu.

Za dalju distribuciju zadužen je tata, a novac se svakako sliva u Natalijinu kasicu. Nata još uvek ne zna za šta će utrošiti zarađen novac, ali kaže da će najverovatnije biti uložen u kupovinu materijala za neke nove kreacije o kojima trenutno nema jasnu viziju, ali sigurna je da će ih biti. I dok sa divljenjem posmatramo Natalijinu kreaciju koja je ovih dana pristigla u našu redakciju, prenosimo vam Natalijinu poruku koja glasi: “Mir Božiji! Hristos se rodi!”

Maloj Nataliji želimo puno uspeha u životu i radu, puno novih kreacija i radujemo se što smo u situaciji da kroz Natalijin primer pokažemo da nije floskula, već istina ona čuvena rečenica: “Na mlađima svet ostaje!”

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here