Početna Porodica Tatin i mamin kutak Saveti za mame – evo kako najbolje uskladiti porodicu i posao

Saveti za mame – evo kako najbolje uskladiti porodicu i posao

892
1

Svaka majka želi više vremena za svoju porodicu, ali ukoliko u njoj postoji želja i ambicija i za poslovnim uspesima – nesumnjivo joj je značajno i da istovremeno radi na svom karijernom napretku, te se ostvari i ovom smislu. 

Ali kako uskladiti oba?

Upravo ovo pitanje pripada jednim od najćešćih među savremenim ženama i majkama. Uz sve obaveze oko održavanja domaćinstva i porodice, čini se kao da je nemoguće pronaći dovoljno elana, vremena i motivacije za napredak u poslovnom svetu.

Sigurno će vas pozitivno iznenaditi činjenica da je ipak moguće! Saveti o tome kako najbolje uskladiti porodicu, domaćinstvo i posao očekuju vas u nastavku teksta! 

Adekvatna i univerzalna garderoba sa kojom možete sve

Dame znaju koliko vremena utroše samo na osmišljavanje stajlinga, a koliko kompikovano može da bude jurcanje sa porodičnog ručka na poslovni sastanak, koje obično iziskuje i presvlačenje, odnosno promenu garderobe. 

Vreme je da pronađete idealnu prodavnicu i brend, čije stvari su dovoljno univerzalne da se mogu nositi u svim prilikama, a istovremeno pružiti savršen stajling. Haljine Marella brenda odličan su primer ovakve garderobe. 

One su dovoljno komforne za prijatan osećaj tokom obavljanja porodičnih obaveza, a dovoljno lepe i pristojne za radne dane u kancelariji ili na poslovnim sastancima. Uz ovakve odevne komade – usklađivanje porodičnih sa kućnim obavezama postaje znatno lakše i jednostavnije za svaku savremenu damu. 

Dobra organizacija vremena uz zajednički kalendar i spisak obaveza

Kada počnete da stavljate na papir sve obaveze koje vas čekaju tokom svakodnevice, biće i mnogo lakše da ih organizujete. Znamo da je upravo loša organizacija vremena ono što vas najviše koči u dostizanju sklada i balansa porodičnog i poslovnog života. 

Za porodične obaveze, preporučujemo da kreirate porodični kalendar, gde će i drugi članovi vaše porodice zapisivati obaveze koje ih čekaju, važne datume i stvari koje treba uraditi. Ovde možete i markirati šta je ono za šta ćete vi biti zaduženi, a šta ono što drugi članovi porodice mogu da urade za domaćinstvo.

Uz laku podelu rada putem kalendara, praćenje datuma i vremena kada to možete da uradite – videćete koliko vremena ćete odjednom imati mnogo slobodnije nego do sada. 

Napravite produktivnu jutarnju rutinu

Iznenadili biste se koliko dobro osmišljena i produktivna jutarnja rutina može da utiče na olakšavanje vaše svakodnevice i bolje balansiranje poslovnih i obaveza oko porodice i domaćinstva.

Ovo ne moraju da budu obaveze u kojima žene ne uživaju i koje će ih izmoriti tokom jutra, već one lepe, u kojima uživaju, a u nedostatku vremena ih rade na brzinu i jedva ih postižu. 

Možda je baš jutro idealno vreme da mama obavi sve svoje kozmetičke rituale? Ili da u jutarnju rutinu uključi one male kućne obaveze koje je ne zamaraju mnogo, a koje je obično dočekaju usred radne nedelje? 

Osmislite svoju jutarnju rutinu tako da bude produktivna, a istovremeno ne oduzme energiju koja vam je preko potrebna tokom dana. 

Ostanite fokusirani na poslu

Kako biste i pored porodičnih obaveza ostali produktivni na poslu i zaista uspeli da napravite balans između poslovnih uspeha i porodice, neophodno je da ostanete fokusirani tokom radnog dana. 

Mnoge mame kad su na poslu imaju problem da ostanu fokusirane i tako porodične obaveze odnesu i na posao, te i za vreme radnog vremena zapravo ne obavljaju svoje obaveze na optimalan način. Ključ je u razdvajanju jednih od drugih obaveza – ovo će potpomoći da održite fokus i obavljate radne obaveze na što bolji način. 

Uz implementiranje ovih saveta u svoju svakodnevicu, sigurno ćete lakše balansirati porodične sa poslovnim obavezama, te i jednostavnije dostići dugo željeni i preko potrebni balans između poslovnih i porodičnih obaveza. Uživajte u porodičnom i poslovnom životu i izvucite najbolje iz oba, ali odvojite i dovoljno vremena za sebe – sada ćete ga napokon imati. 

1 KOMENTAR

  1. Ono sto je meni dosta pomoglo u pocetku je da pocnem dan barem 45min ranije u odnosu na prethodni period. To je potrebno vreme (barem meni) da se saberem i uradim sve sto je meni potrebno kako bih produktivnije procela dan. Samo mali pomak u alarmu pravi veliku razliku u produktivnosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here